tisdag 28 december 2010

slutnikotinat?

Första dygnet helt utan nikotin... i går kväll var det riktigt jobbigt men det var mest för att testa mig själv.. kände inte att jag var tvungen att stoppa i mig nikotin så jag valde att låta bli... i morse var jag beredd att stoppa in en zonnic men lät bli för jag var ju inte tvungen! Har jag slutat nu då??? Det återstår att se men än så länge funkar det även om jag grymt sugen!
Published with Blogger-droid v1.6.5

fredag 17 december 2010

Buffert!

En ekonomisk buffert ska man ha har jag hört! Och det är väl jättebra om det uppstår oväntade saker som kostar pengar... Hunden blir sjuk, bilen går sönder, tandställningen lossnar eller du behöver en akut operation eller nya glasögon!

Problem uppstår dock när de oförutsedda händelserna sker varje månad så det som var planerat att lägga undan till buffert bara går åt!!! Är det förutsedda utgifter då? ska jag förutse att bilen behöver nya grejer varje månad, att jag måste till tandläkaren för jag har ont eller som idag... Tandställningen lossnar efter att ha suttit fast som berget i över 7 år!
Är det då inte händelser som är oförutsedda??? Hur ska jag ha råd att skapa en buffert när allt kommer som barn som hoppar hopprep i "ström"

Frågan är om det är dax att göra en tight budget där det finns utrymme för sparande? Att spara ger trygghet, mindre stress och gör att jag vet att jag kan resa om jag vill på semestern ( såvida inte nåt oförutsett händer :P ) MEN det innebär att jag inte kommer kunna äta den mat jag vill, inte kan köpa de gåvor jag vill och inte vågar unna mig något...

Ska jag hoppas på att det oförutsedda inte händer eller ska jag göra avkall på mitt vardagsliv???? Det är frågan!

måndag 13 december 2010

Nikotinavvänjning

Nu har det gått 3 månader ungefär sen jag slutade snusa och det har gått förvånansvärt bra om jag får säga det själv!!! Enligt distriktssköterskan skulle det ta ca 6 månader för mig att sluta och jag skulle trappa ned långsamt... I början trappade jag ner väldigt långsamt från "dygnetruntplåster" som var vansinnigt jobbigt till lite starkare (25mg) plåster... Där var jag i 8 veckor och gick ner till 15mg. Efter 4 veckor i den fasen började jag glömma att sätta på plåstret på morgonen och insåg att det gick ju skitbra ändå! Sitter mitt beroende i skallen undrar jag??? Det gör det ju faktiskt på 2 sätt! Delvis det psykiska beroendet och sen de förbannade receptorerna i hjärnan som ställer till allting!!!! Sen är det ju det fysiska beroendet att ha något under läppen med... Åhhh vad det hänger sig kvar :(
Men nu har jag iaf inga plåster men använder mig av zonnic "munhålepulver" och NiQuitin sugtabletter och tar väl ca 5 sammanlagt under ett dygn... Jag har alltså gått från närmare 50mg nikotin per dygn till 20mg på 3 månader!!!! Är inte det bra så säg! Väldigt stolt (lite osvenskt kanske men ändå).

Summa summarum: Jag tror att det tar mindre än ett halvår att sluta för mig men det är bara en förhoppning!

Buzzador

Jag hade nästan glömt att jag var en buzzador tills jag gick in på min "gamla" mail och hittade ett mail från dem där jag blivit inbjuden till en kampanj om Cliniderms produkter :)

Jag blev fantastiskt glad så nu har jag anmält intresse på att "buzza" den!
OM så sker så kommer jag ha en liten tävling här där DU kan vinna ett hudvårdskit här på bloggen!

Håll utkik här och på facebook för vidare information...